søndag 12. oktober 2014

Florlett varmekilde :)

Gave til en gammeltante. Hvorfor heter det gammeltante egentlig ?? Hun ble riktignok 75, men gammel er hun ikke - hun har massevis å gi, og ser ut som hun skulle være 60........

Uansett så tenkte jeg at ett florlett sjal ville være fint over en kjole.
Vi snakker om en 75 åring med kroppsnære kjoler og en jeansrumpe mange kan misunne henne (Dette fritt etter datterens tale til jubilanten) Det var overraskende vanskelig å stikke så tynt garn på såpass tjukke pinner. 
Så dette ble litt plunder, og tok litt tid, men etter alt skrytet og dømme - var det verdt det :) En liten metall perle i endene gjorde at det ikke flakser avgårde. Etter å ha brettet og pakket det inn, syntes jeg pakken ble veldig spennende og fin. Hjemmelaget kort ble prikken over ien :)

Oppskriften fant jeg i denne katalogen, men jeg forminsket det noe - da jeg synes det er vel digert i orìginalen. Jeg har brukt originalt garn og pinner - og herligheten veier lette 70g. Mottaker sier det er overraskende varmt og godt :)

Håper du fikk en gave ide du også. 

Ha en superfin søndag :) 3 kommentarer:

Berit sa...

Så lekkert og delikat et sjal!
Skjønnergodt at jubilanten ble begeistret for dette :)

Ingunn sa...

Takk for hyggelig kommentar hos meg! Jeg synes også det er noe herk å strikke med tynt garn og tykke pinner, men fint blir det, og dette sjalet ble en flott gammeltante-presang. Jeg synes det er helt greit å være gammeltante.
En presang som du har lagt sjela di i er hyggelig å gi og veldig kjekt å få. Godt jobba!

God søndagskveld fra Ingunn

Birgitte sa...

En flott gave til jubilanten! Nydelig sjal, som ser både lett og luftig ut :)